Seværdigheder i Barcelona

Barcelonas seværdigheder er meget præget af arkitekten Antoni Gaudí, hvor den fantastiske katedral Sagrada Família er et must. På også den mere moderne fodbold-katedral Camp Nou er et besøg værd.
Barcelona seværdigheder

Barcelona er en by med rigtig mange seværdigheder. En del af dem er mange hundrede år gamle, men der kom også nye til i forbindelse med Olympiaden i 1992.

Sagrada Família

Sagrada FamiliaEr der én seværdighed, som du skal se, så er det Temple Expiatori de la Sagrada Família (i daglig tale bare Sagrada Família).

Kirken er uden sammenligning den berømte arkitekt Antoni Gaudís mesterværk; og samtidig også hans livsværk.

Han arbejdede med konstruktion af Sagrada Família kirken fra 1883 og til hans død 14 år senere.

Desværre nåede han aldrig at se kirken stå færdig. Ved hans død var det kun et af tårnene, der var bygget, så efter borgerkrigen blev arbejdet med konstruktionen af Sagrada Família genoptaget; baseret på Gaudís tegninger.

I dag er kirken én stor byggeplads, og planen er at kirken skal stå helt færdig i 2030. Det ændrer dog ikke ved, at den alligevel er en af de højeste bygninger i Barcelona. Og den kan derfor ses fra det meste af byen.

Når du nærmer dig kirken, er det første du ser den dystre Passionsfacade, der blev skabt i 1980’erne. De kantede figurer, der har stor lighed med primitive træfigurer, viser alle Jesu lidelser og til sidst hans henrettelse.

Helt modsat forholder det sig med Jesu Fødselsfacaden, der er i den modsatte ende af kirken. Her er udskæringerne langt mere afdæmpede, og rent faktisk rager en stor del af dem kun lidt ud fra væggen. Denne facade er skabt i henhold til Gaudís personlige instruktioner.

Casa Batlló

Casa BatlloCasa Batlló er endnu et stort mesterværk af Gaudí.

Bygningen, der huser beboelse, er bygget i den samme, meget specielle organiske stil, der også ses i forbindelse med Sagrada Família kirken.

Casa Batlló stammer helt tilbage fra 1906. Det ændrer dog ikke ved, at den nærmest virker lige som banebrydende i dag, som da den stod færdig for lidt over 100 år siden.

Gaudí har tydeligvis hentet stor inspiration fra drager ved konstruktionen af bygningen. Over facaden er der en spids og farverig top, der ikke kræver den store forestillingsevne at få til at ligne en drageryg. Og bygningens murstensbuer har også store ligheder med et dyrs skelet.

Casa Milá

Casa MilaCasa Milá var Gaudís sidste værk, inden han gik i gang med konstruktionen af Sagrada Família.

På samme måder som de andre af Gaudís bygninger, bruger Casa Milá også de organiske former.

Også denne beboelsesbygning er et eksempel på Gaudís banebrydende arkitektoniske kunst. Men da den stod færdig efter fire år i 1910, havde byens intellektuelle ikke helt den samme respekt for den. Faktisk blev den nedgjort, da den afveg meget fra datidens byggestil.

Som et kuriosum kan det i øvrigt nævnes, at bygningen var den første i Barcelona med underjordisk parkeringskælder.

La Rambla

La RamblaPå mange måder er La Rambla Barcelonas svar på Strøget.

Her leves livet døgnet rundt; ikke mindst om aftenen og i weekenderne er der liv og glade dage. Af samme grund er La Rambla også værd at besøge flere gange.

For mange år siden var La Rambla faktisk en udtørret flod, der havde sit udspring i Collserola-bjergene og løb ud i havet. Efterhånden blev flodlejet dog fyldt op, og derved fik Barcelona sin berømte boulevard.

Langs hele boulevarden ligger der en række restauranter og butikker. Den mest interessante del finder du dog inde i midten, der er forbeholdt fodgængere. Her er alt fra blomsterboder og aviskiosker til gøglere og salg af fugle i bure.

La Rambla starter ved marinaen Port Vell og løber hele vejen op til Placa de Catalunya.

Barri Gótic

Barri GoticBydelen Barri Gótic er det gotiske kvarter i Barcelona.

Området udgør den ældste del af Barcelona, og det er samtidig også et af de meste spændende kvarterer, som du kan finde i hele byen.

Allerede omkring Kristus fødsels valgte romerne at anlægge en ny by her; der senere skulle blive til Barcelona.

Bydelen består først og fremmest af en række hyggelige gader med små butikker og gode restauranter. Du kan dog også finde flere spændende seværdigheder her.

Først og fremmest er der katedralen, der blev påbegyndt tilbage i 1298. Det tog dog lang tid at få den færdig, og først i 1900-tallet var arbejdet tilendebragt.

Af andre, spændende seværdigheder kan nævnes Museu d’História de la Ciutat, rådhuset og parlamentsbygningen.

Port Vell

Port VellPort Vell er Barcelonas marina, der ligger hvor La Rambla ender.

Området er forholdsvis nyt, og her finder du et restaurations- og butikskompleks. Der er desuden også Europas største akvarium med 450 arter samt en stor IMAX-biograf.

Lige syd for marinaens er havneområdet, hvor byens mange krydstogtskibe lægger til.

Barceloneta

BarcelonetaLige nord for marinaen Port Vell ligger Barceloneta.

Området er Barcelonas gamle fiskerlandsby, og på mange måder er det da også noget af det mest autentiske, som du overhoved kan finde i byen.

Bydelen er anlagt med lige, smalle gader. Her bor familierne i 2-3 etages huse, der alle kun har ét vindue ud mod gaden. Dette giver en meget intim og hyggelig atmosfære.

I Barceloneta ligger der en række små, gode restauranter som serverer fantastiske skaldyrsretter som f.eks. den berømte Paella.

Stranden, der ligger i forlængelse af Barceloneta, er den strand, der ligger tættest på Barcelonas centrum.

Camp Nou

Camp NouPå mange måder er Camp Nou nok en lige så stor helligdom som Sagrada Família er.

Stadionet er hjemmebane for byens store stolthed FC Barcelona. Og med sine over 100.000 pladser er det samtidig Europas største.

Det er en kæmpe oplevelse at se en kamp på det berømte stadion. Men selv hvis det ikke er muligt, at Camp Nou alligevel et besøg værd.

Det er nemlig muligt at komme på rundtur på stadionet, hvor du bl.a. kommer på besøg i fodboldspillernes omklædningsrum, ud på tilskuerpladserne og en tur i presserummet og sponsorlogen.

Besøget på Camp Nou afsluttes i klubmusset, hvor du kan se gamle minder og ikke mindst trofæerne fra de mange, imponerende FC Barcelona præstationer.

Og så er der naturligvis også en velforsynet souvenirbod, hvis du skal have en FC Barcelona-trøje med hjem.

Find de bedste hoteller i Barcelona
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i Barcelona. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL Barcelona
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til Barcelona. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til Barcelona
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til Barcelona

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til Barcelona