Seværdigheder i Paris

De fleste forbinder sikkert Paris med Eiffeltårnet og Louvre. Men det er kun toppen af kransekagen i forhold til spændende seværdigheder. Og lidt uden for byen ligger der endda et paradis for børn og barnlige sjæle.
Paris seværdigheder

Hvad enten du er til smukke malerier, stor ingeniørkunst eller historiske bygninger, så kan Paris byde på en række spændende seværdigheder.

Eiffeltårnet

EiffeltårnetEiffeltårnet er sandsynligvis verdens mest kendte tårn. Og samtidig er det uden sammenligning Paris’ vartegn nummer et.

Tårnet var oprindeligt kun tænkt som en midlertidig udstillingsgenstand ved verdensudstillingen i 1889.

Men selv op det blev massivt kritiseret af 1800-tallets æstetikere, så elskede byens borgere det. Faktisk elskede de det så meget, at det fik lov til at blive stående.

Eiffeltårnet er med sine 319 meter ca. ni gange så højt som Rundetårn. Og det var faktisk også verdens højeste bygning indtil 1931, hvor Empire State Building blev bygget.

En tur til toppen af Eiffeltårnet er noget, som alle besøgende i Paris skal prøve. Det betyder desværre også lange køer, der kan være op til et par timer i højsæsonen. Hvis du ikke har tid til at vente på elevatoren, kan du i stedet vælge at gå de 1.665 trin op.

Men det hele er ventetiden og anstrengelserne værd. For når du endelig når toppen, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt ud over Paris. Og på en klar dag kan du se helt op til 70 km væk.

Louvre

LouvreDer befinder sig mange imponerende kunstskatte på Louvre.

Her kan du opleve en række spændende genstande fra egyptisk og græsk oldtidskunst over europæiske malerier til det nyeste indenfor design og mode.

Og du bliver nødt til at udvælge nogle enkelte områder, for der er langt mere end du kan se på én dag.

To ting skal du dog under alle omstændigheder se. Det ene er verdens mest kendte maleri ”Mona Lisa” af Leonardo da Vinci. Og det andet er den berømte græske statues “Venus fra Milo”, der stammer helt tilbage fra 100-tallet f.Kr.

Selve Louvres historie går helt tilbage til middelalderen, hvor bygningen var en fæstning. Den blev anlagt i 1190 af Kong Philippe II, for at beskytte Paris’ borgere mod vikingerne. Siden 1793 har den dog fungeret som museum.

Seneste tiltag er glaspyramiden fra 1989, der er kendt af mange fra ”Da Vinci Mysteriet” af Dan Brown.

Notre Dame

Notre DameNotre Dame har en lang historie bag sig. Den første sten blev allerede lagt i 1163. Der gik dog knap 170 år, før katedralen stod færdig.

Men faktisk kan historien føres endnu længere tilbage, da Notre Dame er bygget på fundamentet af et romersk tempel.

Sidenhen har kirken været skueplads for en række historiske begivenheder. F.eks. blev Napoleon kronet til kejser netop her i 1804. Og så er det jo også her, at en stor del af ”Klokkeren fra Notre Dame” udspiller sig.

Katedralen i sig selv er en fantastisk oplevelse, der dog bliver endnu større, hvis du bevæger dig op i et af de 69 meter høje tårne, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Paris’ tage.

Selvom Eiffeltårnet er Paris’ vartegn, så Paris’ centrum (eller Point Zéro som det kaldes) pladsen foran katedralen. Det er herfra, at afstanden til Paris måles fra.

Champs-Elysées

Champs-ElyseesFor mange danskere er Champs-Elysées først og fremmest kendt som den berømte opløbsstrækning i cykelløbet Tour de France.

Stedet hvor alle cykelrytterne jagter hæder og ære på sidstedagen af verdens mest kendte cykelløb.

Men historien for den to kilometer lange strækning går meget længere tilbage end Tour de France. Boulevarden blev anlagt i 1667, og 42 år senere fik den sit nuværende navn.

En lang række af Paris’ mest eksklusive butikker ligger langs Champs-Elysées. Det samme gør en række hyggelige caféer. Frankrigs præsident bor også på boulevarden.

Triumfbuen

TriumfbuenDen 50 meter høje og imponerende Triumfbue er et typisk eksempel på Napoleons utroligt ekstreme storhedsvanvid til trods for hans lille størrelse.

Han begyndte opførelsen af bygningsværket i 1805 efter romersk forbillede.

Der skulle dog gå hele 31 år, før Triumfbuen endelig var bygget færdig og klar til indvielse.

På buens relieffer er afbilledet scener fra Den Franske Revolution samt ikke mindst Napoleons sejre. Og under buen er der mindesmærket for ”Den ukendte soldat”.

I dag er der hele 12 alléer, der har sit udspring fra den plads, hvor Triumfbuen ligger.

Versailles

VersaillesSelvom Versailles ligger omkring 30 km sydvest fra Paris, er det helt sikkert et besøg værd.

Solkongens slotsanlæg består af en kæmpe slotspark, selve slottet samt en række andre bygninger.

Versailles har som så meget andet også en broget fortid. Det oprindelige slot blev opført af Louis XIII fra 1624 til 1632.

I 1661 besluttede hans søn så at flytte den kongelige residens hertil fra Paris’ centrum, hvilket medførte en kraftig udvidelse.

Efterfølgende boede en række konger på slottet, og da det var på sit højdepunkt, var der op imod 20.000 indbyggere på Versailles. Dette sluttede dog i forbindelse med Den Franske Revolution.

I 1830 blev det besluttet at åbne Versailles som museum. Højdepunkterne er de 357 spejle i ”Spejlsalen” og ”Merkursalen”, hvor Lous XV blev lagt lit de parade i otte dage.

Seneste historiske øjeblik var da freden efter 1. Verdenskrig blev underskrevet på slottet.

Et besøg på Versailles er ikke kun et besøg på selve slottet. Slotsparken, der er lige så stor som selve slottet, er helt sikkert også et besøg værd. Her kan du slentre mellem smukke fontæner. Eller du kan leje en robåd og sejle en tur på ”Grand Canal”.

Disneyland og Walt Disney Studios

DisneylandGodt 30 km udenfor Paris ligger også de to forlystelsesparker Disneyland og Walt Disney Studios, der er et højdepunkt for alle børn og barnlige sjæle.

Området har et imponerende omfang med en lang række forskellige oplevelser.

På det 20.000 ha store Disneyland Ressort ligger de to temaparker, syv hoteller, to kongrescentre, en golfbane, en skøjtebane samt ikke mindst en hel lille by med butikker, restauranter og underholdning.

Disneyland temaparken bygger på Magic Kingdom parken i Californien og har 42 forlystelser. I Walt Disney Studios er der en række liv shows og interaktive udstillinger, der alle baserer sig på tv- og filmindustrien.

Området har nok oplevelser til flere dage, så det er oplagt at kombinere en storbyferie i Paris med nogle dages ophold her.

Find de bedste hoteller i Paris
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i Paris. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL Paris
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til Paris. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til Paris
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til Paris

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til Paris