Seværdigheder i Prag

Prag har masser af spændende, historiske seværdigheder, hvoraf mange af dem endda går helt tilbage til byens grundlæggelse. Og så ligger de endda i gåafstand fra hinanden, så du kan nå meget på én dag.
Prag seværdigheder

Prag er en af de storbyer, der har rigtig mange seværdigheder. Og de fleste er endda i gåafstand fra hinanden, så det er muligt at se mange ting i løbet af en dag.

Prazský Hrad og Hradcany

Prazsky HradHele Prags historie starter med grundlæggelsen af borgen Prazský Hrad i 800-tallet.

Beliggenheden højt hævet over Vltava floden gjorde den dengang til et meget naturligt centrum.

Inden bag borgmurene ligger der bl.a. tre kirker, et munkekloster og et palads. Omkring 1320 grundlages byen Hradcany i en del af den ydre borggård.

Siden 1918 har Prazský Hrad været sæde for først den tjekkoslovakiske og sidenhen den tjekkiske præsident.

Du kan opleve vagtskifte foran borgen hver time, og kommer du ved middagstid, får du også en fanfare med i oplevelsen.

Staré Mesto

Stare MestoDa de første bosættere begyndte at mangle plads omkring borghøjen på Vltava flodens venstre bred, udvidede de bosættelserne til den højre bred.

Det blev så efterfølgende til den gamle bydel Staré Mesto.

I centrum af denne bydel ligger den gamle rådshusplads kaldet Staromestské Námestí.

Omkring pladsen ligger der en række historiske bygninger, der er fuldt på højde med dem, som man ser i mange andre, europæiske byer.

Efterfølgende byggedes huse og kirker omkring Staromestské námestí pladsen, således at det tilfældige net af gader, der eksisterer den dag i dag, blev dannet.

I 1338 blev Det Gamle Rådhus bygget. Rådhuset er i dag et af de største tilløbsstykker i Prag. Det skyldes det astronomiske ur fra 1490, der hver time opfører en hel lille forestilling med apostle, en hane, Døren, Grådigheden og Forfængeligheden.

Ved pladsen ligger der udover rådhuset også Týn Kirken, der bl.a. er gravplads for den danske astrolog og astronom Tycho Brahe.

Karlsbroen

KarlsbroenDen 520 meter lange Karlsbroen forbinder de to dele af Prag, der gennemskæres af floden Vltava.

Broen blev bygget i 1357 og helt frem til 1741 var den eneste mulighed for at krydse floden tørskoet.

Karlsbroen er bygget af sandstensblokke, og det siges, at den er forstærket men en blanding af mørtel og æg.

Da den blev bygget, var den kun udsmykket med et enkelt kors. Dette ændredes sig fra 1683, hvor den første statue blev opstillet. Sidenhen er der kommet mange flere til, således at broen nu har fået sit meget karakteristiske udseende.

I dag er broen ikke bare en måde at komme fra den ene del af Prag til den anden. Den er også blevet en turistmagnet i sig selv. Af samme grund er der også fyldt med kunstnere, gøglere og handlende, som faldbyder deres varer til alle turisterne.

Kafkas hjem i Den Gyldne Gyde

Den Gyldne GydeDen Gyldne Gyde er en kort, snæver gade med små, farvestrålende huse, der er helt eventyragtige.

Husene, der er bygget helt ind i borgmuren, blev opkaldt efter guldsmedene, som boede i gaden i 1600-tallet.

Der var dog ikke meget guld over gaden tilbage i 1800-tallet, hvor området var blevet forvandlet til slum, og gadens beboere bestod af byens fattige og kriminelle.

I 1950’erne blev de sidste af gadens beboere smidt ud af deres huse, der i stedet blev ombygget til souvenir-butikker.

Gaden ville dog nok ikke have den berømmelse, som den har i dag, hvis det ikke var på grund af Franz Kafka. Han boede nogle få måneder i 1916 og 1917 i nummer 22.

Den Gamle Jødiske Kirkegård

Den Jødiske KirkegårdDen Gamle Jødiske Kirkegård blev etableret tilbage i 1478, og siden er den rent faktisk kun udvidet en smule.

I hele 300 år var kirkegården det eneste sted, hvor alle Prags jøder havde lov til at blive begravet.

Det betød også, at der på grund af pladsmangel måtte begraves i flere tal. Således ligger de begravede flere steder i helt op til 12 lag.

Resultatet er en kirkegård, der har 12.000 gravstene klemt sammen på et meget lille område. Det menes dog, at der rent faktisk er nærmere 100.000 mennesker, der ligger begravet på den lille kirkegård.

Den sidste begravelse fandt sted i 1787, så i dag står Den Gamle Jødiske Kirkegård bare tilbage som en spændende turistattraktion.

Václav Namesti

Nove MestoHvor den gamle bydel i Prag hedder Staré Mesto, så hedder den nyere bydel Nove Mesto.

Centralt i bydelen ligger Václav Namesti pladsen, der oprindeligt blev brugt til hestemarked.

I dag er hestene dog skiftet ud med en række restauranter, natklubber, butikker og hoteller.

Det mest berømte af alle hotellerne er Hotel Evropa, der blev opført mellem 1903 og 1906.

Og selvom det kan virke lidt nedslidt sine steder, så ændrer det dog ikke ved, at det har en prægtig facade i jugendstil. Meget af det inetriør, der er i stueetagen, er også det oprindelige.

Omkring Václav Namesti pladsen ligger også en række imponerende bygninger som Skt. Maria Snekirken, Statsoperaen og Nationalmuseet.

Pladsen har også oplevet sin del af de historiske begivenheder i Prag. I 1969 satte studenten Jan Palach ild til sig selv. Også demonstrationerne mod politibrutalitet, der endte med Fløjlsrevolutionen i og derved kommunismens fald, startede i 1989 på Václav Namesti pladsen.

Find de bedste hoteller i Prag
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i Prag. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL Prag
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til Prag. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til Prag
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til Prag

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til Prag