Shopping i London

London er på en og samme tid meget moderne og meget traditionel. Og det slår også igennem i forbindelse med shopping, hvor du kan finde både de klassiske stormagasiner og nye, moderne specialbutikker.
London shopping

London er på mange måder kontrasternes by; også når det gælder shopping. Er du f.eks. på jagt efter nyt tøj, så kan du finde butikker med alt fra elegante bowlerhatte til den nyeste street-fashion.

Stormagasinet Harrods praler med, at de kan skaffe alt. Og selvom det måske ikke helt har hold i virkeligheden, så er der ingen tvivl om, at deres udvalg er enormt.

Mark & SpencerHarrods er dog kun et af en række stormagasiner i London. Andre, der er værd at besøge, er bl.a. Liberty, Selfridges og ikke mindst det verdensberømte Mark & Spencer.

Fælles for alle ovenstående storcentre er, at de først og fremmest dyrker den klassiske mode. Så er du på udkig efter den nyeste mode for unge, så er tøjkæden Top Shop (der bl.a. ligger ved Oxford Circus) en mulighed for at finde den trend indenfor tøj; og endda til en rimelig pris.

Klassisk tøj

Skal de være lidt mere sofistikeret, så prøv Austin Reed, der i øvrigt også har en barbersalon.

Skrædder i LondonDu kan også finde alt fra designs af Paul Smith til skræddersyede skjorter i London. Sidstnævnte kan købes hos Turnbull & Asser, der dog godt ved, hvad de skal have for din nye skjorte.

Er du mere til vintagetøj, så kan du finde store balkjoler fra 40’erne hos Cenci og tøj fra 60’erne hos Delta of Venus.

London er dog ikke kun tøj. I Designer’s Guild kan du f.eks. køb tapet og stoffer til dit hjem, mens du kan dyrke den mere minimalistiske, japanske stil hos Muji.

Er du på udkig efter musik, så kan du købe sjældne jazz-indspilninger hos Mole Jazz, men Dress Circle kan byde på et kæmpe udvalg af musical- og teatermusik. Mere mainstream musik finder du hos de store musikkæder Tower of Records, Virgin Megastore og HMV.