Shopping i Rom

Historisk set har de bedste håndværkere søgt mod Rom. Og det skinner stadig igennem i dag, hvor du kan finde fantastiske, håndlavede produkter indenfor tøj, brugskunst og kunsthåndværk. Og så kan byen også byde på alt fra dyrt mærketøj til spændende loppefund.
Rom shopping

Siden tidernes morgen har Rom været centrum for en meget stor del af verdenshandlen.

I Roms storhedstid flyttede alle de bedste håndværkere til byen, hvor de var med til at forarbejde materialer, der kom ind fra selv de fjerneste egne af Det Romerske Imperium.

Pottemager i ItalienOg selv den dag i dag har Rom stadig en stærk tradition for godt håndværk.

Naturligvis har den moderne udvikling gjort en del af arbejdet overflødigt, men du kan stadig finde bl.a. godt kunsthåndværk og brugskunst fra en række kendte designere i Rom. Det bedste sted at søge er Palazzo delle Esposizioni.

I Rom finder du ikke så mange stormagasiner i forhold til mange andre byer. Vil du gerne have mange butikker samlet på ét sted, kan du tage til indkøbscentret Cinecittá Duo Centro Commerciale, der har ca. 100 forskellige butikker.

Mode og markeder

Italien er kendt for sin mode, der ikke ligefrem er billig. Du kan dog finde tøj fra de kendte, italienske modehus som Gucci, Prada og Giorgio Armani til en billigere pris end mange andre steder. Det største udvalg er omkring Den Spanske Trappe.

Elsker du markeder, så er du kommet til det rette sted. Rom er fyldt med markeder, der sælger alt mellem himmel og jord.

Alt indenfor fødevarer finder du på Campo de’Fiori. På Porta Portese markedet kan du finde alt fra gammelt skrammel til små, gode loppefund. Og på Mercato delle Stampe sælges der gamle bøger.