Seværdigheder i Berlin

Mange af Berlins seværdigheder har udgangspunkt i 2. Verdenskrig og den efterfølgende Kolde Krig. Men berlinerne skuer også fremad med blandt andet en lang række spændende kunst-museer.
Berlin seværdigheder

Mange af seværdighederne i Berlin kan naturligvis henføres til delingen mellem Øst og Vest. Samtidig er berlinerne dog meget fremadskuende, så flere og flere seværdigheder vil være af nyere karakter.

Brandenburger Tor

Brandenburger TorBrandenburger Tor er på en gang Berlins vartegn og samtidig symbol på den tyske genforening.

Den imponerende bygning rager godt op i landskabet med sine 60 meters længde, 26 meters højde og 11 meters bredde.

Da den blev bygget i 1788, var den oprindelig hovedindgangen til Berlin gennem den tykke mur, der løb langs floden Spree og rundt om byen.

Senere kom den til at stå lidt for sig selv i det tidligere Østberlin, men efter genforeningen blev Brandenburger Tor genindviet for at markere, at Berlin nu igen var én by.

Rigsdagsbygningen

RigsdagsbygningenRigsdagsbygningen har de senest godt 100 år været en af de mest fremtrædende bygninger i den tyske historie.

Tilbage i år 1918 proklameredes Weimar-republikken fra Rigsdagsbygningens udvendige balkon.

Og i 1933 brugte Hitler den ødelæggende brand i kuplen og plenumsalen til at erklære undtagelsestilstand. Og da 2. Verdenskrig var slut i 1945, plantede Ruslands sejrende soldater Den Røde Armés flag på taget.

Efter en større ombygning, hvor den imponerende glaskuppel bl.a. blev tilføjes, er Rigsdagsbygningen i dag sæde for den tyske nationalforsamling.

Kurfürstendamm

KurfürstendammDa den 3,5 km lange Kurfürstendamm i 1500-tallet blev anlagt, var det for at kurfyrste-familien havde en vej, som de kunne køre i hestevogn på til deres jagtpavillon.

I starten var gaden ikke andet end en hestepromenade.

Men i 1883 besluttede Otto von Bismarck, efter inspiration for Paris’ Champs Elysées, at ændre på det.

Og snart bosatte alle de fine borgere, kunstnere og forretningsmænds sig langs boulevarden. Derved blev Kurfürstendamm på kort tid en af byens mest travle trafikårer. I 1920’erne var gaden da også et livligt sted med biografer, revyer og kabareter.

Da 2. Verdenskrig kom, blev mange af bygningerne ødelagt, men i dag er det hele genopbygget, og gaden er igen en af Berlins mest livlige.

Potsdamer Platz

Potsdamer PlatzPotsdamer Platz har levet et meget omtumlet liv. I 1920’erne var den et af Europas mest trafikerede vejkryds.

Så kom splittelsen i Øst- og Vestberlin, og her stod Potsdamer Platz pludselig tilbage som et meget øde sted.

I dag er der så igen kommet liv på pladsen efter en stor om- og opbygning. Nu er der fyldt med kulturinstitutioner, forretninger, kontorer og lejligheder.

Mange af Berlins multinationale selskaber holder ligeledes til i området omkring Potsdamer Platz.

Checkpoint Charlie

Checkpoint CharlieCheckpoint Charlie er på rigtig mange måder et tydeligt synonym på Den Kolde Krig i Berlin.

Det var en grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin, med mange triste skæbner på samvittigheden.

Efter genforeningen 22. juni 1990 har Checkpoint Charlie heldigvis bare stået tilbage som minde om en mørk og skræmmende tid.

Den Kolde Krig, Berlinmuren og livet under delingen af Berlin i Øst og Vest kan ses på det nærliggende Mauermuseum. Her er udstillet en omfattende samling af film, fotos, dokumenter og avisudklip om muren og ikke mindst de mange flugtforsøg.

Alexanderplatz

AlexanderplatzFør delingen af Berlin i Øst- og Vestberlin, var Alexanderplatz centrum i byen.

Da byen så blev delt, valgte kommunisterne at genopbygge det som centrum for Østberlin med store bygninger i den klassiske beton-arkitektur.

I dag har skyskrabere i glas og stål dog overtaget pladsen for de gamle bygninger i beton.

Midt på pladsen står det enorme Fernsehturm, der er Europas 3. højeste bygning. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over Berlin.

Tiergarten

TiergartenTiergarten er på mange måder Berlins svar på Londons Hyde Park og New Yorks Central Park.

Den 200 ha store park ligger som en fredelig og grøn oase midt i en ellers meget hektisk storby.

Her er søer, blomsterhaver, legepladser, grønne plæner og ikke mindre end 25 km stisystem.

I parken er der også en café på pæle, udlejning af robåde og Berlins største loppemarked.

Tiergartens historie går hele 500 år tilbage og har altid været et vigtigt sted for Berlins indbyggere.

Under den meget strenge vinter i 1946 var det nødvendigt at fælde træerne i parken for at skaffe brænde. Og senere blev alléerne brugt til at sætte rødbeder og kartofler.

Find de bedste hoteller i Berlin
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i Berlin. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL Berlin
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til Berlin. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til Berlin
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til Berlin

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til Berlin