Seværdigheder i London

London er muligvis den storby i Europa, der har det mest varierede udbud af seværdigheder. Her finder du gamle, historiske bygninger, imponerende kirker og moderne museer. Og med den velfungerende metro er det nemt at komme rundt i byen.
London seværdigheder

London har en lang række forskellige seværdigheder for både voksne og børn. I byen finder du alt fra historiske bygninger til moderne arkitektur.

Så selvom du har været på storbyferie i London før, kan du være sikker på, at der altid er noget nyt at opleve.

London Eye

London EyeLondon Eye er et 135 meter højt pariserhjul, der befinder sig mellem Waterloo og Westminster Bridge.

Fra toppen har du en fantastisk udsigt ud over hele det centrale London med bl.a. House of Parliament og Big Ben.

Når mørket falder på, får du en hel særlig oplevelse fra toppen af London Eye, hvor du kan se byens lys.

Pariserhjulet er noget større end det, som du kender fra Tivoli. I London Eye kører du rundt i kabiner med 25 personer i hver. Og hele turen tager omkring en halv time.

Da London Eye er en populær attraktion, kan der ofte være kø. Til gengæld bliver du også belønnet med en fantastisk oplevelse.

Big Ben

Big BenBig Ben er nok et af verdens mest kendte symboler.

Tårnet er 106 meter højt, og faktisk er det ikke selve bygningen, der hedder Big Ben, men det 13 tons tunge klokke, der hænger oppe i tårnet.

Klokken blev hængt op helt tilbage i 1859, og under 2. Verdenskrig fik den en helt særlig betydning. Her var dens klang symbol på, at Storbritannien stadig var et frit land.

Nytårsaften er det også Big Ben, der transmitteres af BBC; på samme måde som Rådhusklokkerne herhjemme.

Og sjov lille ting er, at du kan se, om politikerne stadig befinder sig i Underhuset. Er der lys, så er de der stadig, men hvis der er mørkt, så er de gået hjem.

Tower of London

Tower of LondonTower of London har en 900 år lang og meget blodig historie bag sig.

Tidligere husede bygningen et meget berygtet fængsel, og mange fanger er da også gået igennem indgangen Traitor’s Gate (på dansk Forrædernes Port).

Det er dog få, som rent faktisk er kommet den anden vej. Tortur, henrettelser og ikke mindst rotter tog livet af de fleste.

Der foregår en række forskellige ceremonier omkring Tower of London. Den mest berømte af dem alle er Ceremony of the Keys. Her får overvægteren (iklædt fuld uniform) præcis klokken 21.52 overrakt nøglerne til Towers of London af vagtchefen.

Desværre kræver det en særlig tilladelse, hvis du skal opleve denne særlige ceremoni.

En anden skik er seks ravne, der holder til på Tower og London. Det siges, at hvis de forlader området, så vil både kongehuset og de britiske imperium bryde sammen. Så for at gardere sig, er fuglene stækkede. Og så er der i øvrigt to ekstra i reserve.

Hvis du tager en rundtur på Tower of London, har du mulighed for både at se fangekældrene og de kongelige gemakker.

Den mest fascinerende afdeling er dog Jewel House, hvor de britiske kronjuveler befinder sig; under stæk bevogtning. Her kan du bl.a. se verdens største diamant kaldet Star of Africa, der sidder i regentens scepter.

Westminster Abbey

Westminster AbbeyDer er ingen tvivl om, at Westminster Abbey er en stor seværdighed. Tre millioner mennesker besøger kirken hvert år.

Det betyder også, at det er svært at finde kirkelig fred og ro, selvom enkelte steder er reserveret til privat bøn.

Kirkens historie stammer helt tilbage til 1065, hvor Westminster Abbey blev grundlagt som et kloster. 180 år senere fik Henry 3. ombygget katedralen til den nuværende fransk-gotiske stil.

Westminster Abbey er gravplads for en lang række kendte briter. Her ligger mange statsmænd, digtere og forfattere som Winston Churchill, Charles Dickens og Shakespeare. Det er også her, at Lady Diana er begravet.

Det er dog ikke kun til begravelser, at kirken bliver brugt. Der er også blevet foretaget en række kongelige kroninger og vielser i Westminster Abbey.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s CathedralSt. Paul’s Cathedral har levet en meget omtumlet tilværelse. Faktisk er den nuværende katedral den femte kirke, der ligger på pladsen.

En af de tidligere udgaver af katedralen blev ødelagt ved et vikingeangreb.

Og den seneste version af St. Paul’s Cathedral er genopbygget efter en omfattende brand i 1666.

Under nogle af de voldsomme bombeangreb i forbindelse med 2. Verdenskrig, var det endnu engang ved at gå galt for St. Paul’s Cathedral. Men helt mirakuløst undgik katedralen at blive ramt.

St. Paul’s Cathedral har mange højdepunkter; også i bogstaveligste forstand. Går du op af de 530 trin til Golden Gallery, har du en fantastisk udsigt ud over London.

Det er dog værd at stoppe på halvvejen i Whispering Gallery, hvor du kan opleve det helt særlige fænomen, at det du visker ind i væggen på den ene side af kuplen, tydeligt kan høres på den modsatte side.

Selvom det som regel er Westminster Abbey, der lægger hus til bryllupper og begravelser, så sker det også, at de flyttes til St. Paul’s Cathedral. Bl.a. var det her, at Prins Charles og Lady Diana blev gift.

Og til trods for at Churchill ligger begravet i Westminster Abbey, så blev der faktisk holdt statsbegravelse for ham i Westminster Abbey. Det samme var i øvrigt tilfældet for Lord Nelson.

Madame Tussaud’s

Madame Tussaud’sMadame Tussaud’s i London er vel nok det mest kendte af en række voksmuseer i hele verden.

Og udover at være en rigtig børnefavorit, så er det også samtidig Londons mest besøgte seværdighed.

I bygningen kan du se virkelighedstro voksmodeller af alt fra historiske personer som Achilleus  og Alexander den Store til de kendte som Beyonce og Brad Pitt.

Går du en tur ned i kælderen kan du opleve nogle af de torturscener, der bl.a. foregik i Tower of London. Her kan du også hilse på den berygtede massemorder Jack the Ripper.

Hyde Park

Hyde ParkOmkring 10 % af London består af parker og grønne områder. Den største park af dem alle er Hyde Park.

I gamle dage blev den benyttet af Henry 8. og Charles 1. til ridning. I dag er den dog blevet åbnet op for alle.

Inden internettet tog over, var Speaker’s Corner kendt som stedet, hvor folk kunne stille sig op på en trækasse og sige der uforbeholdne mening. I dag er der dog ikke mange debattører tilbage.

British Museum

British MuseumDet er komplet umuligt at se alle de mange spændende kunstskatte på British Museum på én dag.

Så enten skal du strække besøget over flere dage, eller også skal du udvælge de områder, som du finder mest interessant.

Selvom museet hedder British Museum, så er der faktisk kun få af de mange genstande, der kommer fra selve Storbritannien. I stedet er det hjemtaget fra mange af de kolonier, som det britiske imperium har besiddet gennem i tidens løb.

Det betyder også, at du på British Museum kan se alt fra mexicansk kunst til en samling af mumier.

Find de bedste hoteller i London
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i London. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL London
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til London. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til London
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til London

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til London