Seværdigheder i Rom

Størstedelen af Roms seværdigheder stammer enten fra Det Romerske Rige eller Den Katolske Kirke. Og det er seværdigheder i absolut topklasse, der alene gør byen værd at besøge.
Rom seværdigheder

Alle de største seværdigheder i Rom stammer enten fra Det Romerske Rige eller Den Katolske Kirke.

Det betyder også, at de fleste seværdigheder, som du kommer til at opleve på en storbyferie i Rom, vil have et historisk isæt.

Colosseum

ColosseumColosseum stod færdigbygget helt tilbage i år 80 e.kr. efter otte års meget omfattende arbejde.

Oprindeligt var der plads til 55.000 tilskuere i Colosseum, der derved også er Roms største amfiteater.

Her kunne byens borgere så blive underholdt helt gratis med gladiatorkampe og eksotiske, vilde dyr. Og normalt sluttede kampen med dødelig udgang for den ene af parterne.

Colosseum var dog ikke det eneste amfiteater. Overalt i Det Romerske Rige fra El Djem i Nordafrika til Arles i Frankrig blev lignede amfiteatre bygget.

Tiden har ikke været nådig overfor Colosseum. Års ødelæggelser, tyveri og manglende vedligeholdelse har sat sine spor. Men alligevel er amfiteatret et imponerende syn, som du ikke må snyde dig selv for.

Den Spanske Trappe

Den Spanske TrappeNavnet er faktisk lidt misvisende, for Den Spanske Trapper ligger trods sit navn lige midt i Rom.

Idéen bag trappen stammer helt tilbage fra 1600-tallet. På det tidspunkt nåede Den Spanske Trapper dog ikke længere.

For Pave Alexander 7. var ikke specielt begejstret for tanken om at anbringe en rytterstatue af den franske konge Ludvig 14. ved toppen. Så derfor skete der i første omgang ikke mere.

Planerne døde dog ikke, og i 1720’erne lykkedes det rent faktisk for den italienske arkitekt Francesco de Sanctis at komme en løsning, der både tilgodeså pavedømmet og den tilstødende kirkes franske ejer.

I 1726 stod trappen så færdig som en imponerende blanding af afsnit, kurver og terrasser. Og her knap 300 år senere er det stadig et af Roms mest særprægede kendetegn.

Peterskirken

PeterskirkenPeterskirken kan uden overdrivelse godt betegnes som den bygning, der definerer hele Vatikanstaten.

Ikke nok med, at den er centrum i verdens mindste land. Den er også omdrejningspunkt for hele det katolske univers.

Peterskirken har som så mange andre seværdigheder en lang og omtumlet historie.

Helt tilbage i det 2. århundrede, blev den første helligdom opført lige der, hvor Skt. Peter var blevet begravet.

Da den første basilisk så var ved at falde fra hinanden i 1400-tallet, begyndte pave Julius 2. opførelsen af den nuværende kirke.

Men på samme måde som at Rom ikke blev bygget på én dag, så blev Peterskirken det i høj grad heller ikke. Faktisk tog det mere end et helt århundrede, før den stod færdigbygget. Og det var efter at en lang række store arkitekter havde sat deres præg på kirken.

Peterskirken indeholder mange store seværdigheder. Den største af dem alle er dog kuplen, der blev tegnet af Michelangelo. Herfra er der også en fantastisk udsigt over en stor del af Vatikanstaten.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske KapelDet Sixtinske Kapel er hovedkapellet i Vatikanpaladset.

Væggene er freskomalet med motiver fra Moses’ og Jesus’ liv, og de er udført af de ypperste kunstnere fra 1400- og 1500-tallets Rom.

Kronen på værket er Michelangelos berømte fresko ”Dommedag”, der regnes for hans mesterværk i hans modne år. Arbejdet tog syv år fra 1534 til 1541, og det markerede samtidig afslutningen på udsmykningen af Det Sixtinske Kapel.

For at det overhoved kunne lade sig gøre, var det bl.a. nødvendigt at fjerne to vinduer over et alter. Og så er væggen i øvrigt indadbuet, så støvet ikke kunne lægge sig.

Det er dog ikke kun væggene, der har været under Michelangelos behandling. Også loftet er freskomalet af ham og forestiller verdens skabelse og menneskets forfald. Desuden er der temaer fra både Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente.

Trevifontænen

TrevifontænenDen største og mest kendte fontæne i Rom er Trevifontænen, der bl.a. viser havguden Neptun og to tritoner.

Fontænen, der stod færdig i 1762, har været kulisse i en række kendte film som Fellinis ”Det søde liv” og ”Prinsessen holder fridag”.

Og i filmen ”La dolce vita” fra 1960 badede skuespilleren Anita Ekberg i fontænen; hvilket er strengt forbudt i dag.

Find de bedste hoteller i Rom
Hos Hotels.com finder du de bedste hoteller i Rom. Vælg blandt gode familiehoteller og lækre luksushoteller.

Hotels.com kan med sine 80.000 hoteller verden over tilbyde rejsende et af verdens største udbud af hotelværelser. Hotels.com samarbejder både med de store hotelkæder og mindre, selvejede hoteller. Derfor kan Hotels.com også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller ellers melder udsolgt.

Find de bedste PAKKEREJSER TIL Rom
DTF Travel har et stort udvalg af pakkerejser til Rom. Derfor er der også gode muligheder for at finde en pakkerejse, der passer dig.
DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig over hele verden.
Find de billigste flybilletter til Rom
Momondo søger efter flybilletter hos alle de store flyselskaber. Derfor kan du være sikker på at finde de billigste flybilletter til Rom

Momondo er en gratis fly-søgeside, der finder og sammenligner de seneste priser på fly. På den måde er du sikker på at få de billigste flybilletter.

Find de bedste og billigste
hoteller i flybilletter til pakkerejser til Rom